tiistai 20. maaliskuuta 2012

Levin arctic horse race

Fatipää
Eli Perjantaina 10 aamulla lähettiin ajeleen Rovaniemelle Iskän ja Annikan kans hevosautolla. Hevosautos seisoi Hovingas, Martti ja Pikartti. N. 8 tuntia kesti meidän matka Rovaniemelle (meidän majotus paikkaan) , jonka jälkeen otettiin Raineri kyytiin. Iskä, Annika ja Raineri lähti viemään meidän hevosia yöpaikkaan n. 10km päähän Rovaniemeltä.
Lauantaina iskä ja Annika lähti ajaan meidän hevosia. Illalla ratsastin Hovingatarta vähä laitumes, kunnes iskä sano et mee jäälle ratsastaan, no mehän sitte päästeltiin 2km siä lumipyrys, kyllä tyttö tykkäs! :) Takasi tallille ja hevoset nukkuun.
Sunnuntaina Lähettiin aamusta joskus 9 aikaan hakeen hevosia ja lastattiin ne autooon, ja lähettiin Levin "jääraveihin!" N. 2 tunnin matka oli sinne ja sitte hevosten valjastus ja starttiin :) Rata alko vähä pehmetä ja kurvit oli huonot meidän "peitsi hevosille", niin Hovingas laukkas hylkyyn ja Pikalla iskä keskeytti, ku ravi ei luistanu. Martti oli aika viimeisimpiä, kun vauhdit ei sitte piisannu. Illalla sieltä taas takasi päin ja hevoset talliin nukkuun ja me menttiin viä Rovaniemelle ja hoidettiin hepat.
Maanantaina aamusta joskus 9 maissa lastaan heppoja autoon ja nokka kohti Pohjanmaata! Pysähdyttiin vielä Seinäjoen raveissa hakemas Artturille ja Martille lääkeitä, sitte iskän työnä hepat pääsi omaan talliin nukkuun.
Yön piirto oli menos teuraaksi, mutta muutti sitte hetkeksi
iskän työ ja lähtee siitä ravivalmennukseen! Mun lempi
oris nuorempana! :)


Martti

Pikartti " Pika"

Hovingas (hoviinan täys veli!)






Pitkästä aikaa näki Hovingatartaki!
                                          Kiva reissu oli vaikka menestystä ei tullu!

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia ja harmi että ei menny kovin hyvin, noh, eipä nuoren hevoosten kans ikinä tiä kuinka sujuu..

    Mitäs Hovingattarelle kuuluu? missä se on nykyään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, kiva reissu oli vaikka ei parjättykää! :)
      Hovingatar on Rovaniemellä meidän tutuilla ja samanlainen suurin piirtein on, paitsi laihtunu kovasti. Ja on ruvennu tekeen sellasta et ku Raineri/Emmi joilla se on nyt, niin lähtee ajamaan/ratsastaan niin ei suostu lähtee pihasta mihinkää.... Ku kävin ratsastaas sen siä jäällä, niin ei ollu mitää ongelmia menon ja tulon kanssa! Kummallista :o ETTEI VAIN KOTIA IKÄVÄ VÄHÄ PAINAASI, KU EI OO KOSKAA OLLU PAHEMMIN KOTOA POIS......!?

      Poista